top of page

Co to znamená mít se opravdu rád/a.

Aktualizováno: 13. 7. 2023

SEBELÁSKA v této době až hanlivé slovo. PROČ? Vidíme JI všude, na Instagramu, Facebooku, často se o ní mluví v médiích. Ale je opravdu reálná? Je taková, jak se o ní mluví?Afirmace, pozitivní myšlenky... Slýcháme:MILUJ SE, jinak Tě nikdo nemůže milovat!" Jak to tedy je?




Stačí jenom AFIRMACE?

Hodně lidí si plete sebelásku s neustálými afirmacemi, svítícími krystaly a podobnými věcmi, které jim připadají tak trochu WOODOO. Afirmace můžou být skvělou pomůckou k tomu, jak si tzv. přeprogramovat svoji mysl. Naladit se na pozitivní emoce, přestat podporovat negativní koloběh na který je naše podvědomá mysl zvyklá. Avšak samotné afirmace rozhodně nestačí.


CO knihy o seberozvoji, podcasty, interviews?

Úžasná věc, se kterou se musí umět zacházet s mírou. TIP - dejte si maximální počet např. nahrávek, stran (knihy), které chcete za určitý den poslechnout/přečíst. Dělejte si poznámky! Udělejte si souhrn Vašich AHA momentů a co z toho můžete použít v praxi.


Stává se, velmi často... Ano, bohužel...že se staneme závislými na seberozvoji, chceme neustále VÍC A VÍC. Jsme přehlceni, naše "učení" je kontraproduktivní a nakonec nevyužíváme nic v praxi.


Terapie, hojení svých zranění - zápisník emocí, vědomý přístup k myšlenkám.

Co nám přinese odhodlání podívat se do našeho nitra? Ať už sám nebo s terapeutem? Otevřeme svoje srdce lásce k sobě a ostatním, ale získáme tím i velkou svobodu. Díky zahojení našich traumat z minulosti se nám nebudou neustále opakovat určité bolestivé události. Např. stejný typ toxického partnera, kolegyně, která nás v práci ponižuje atp. A ano, pokud se my sami nemilujeme, od toho se odvíjí celý náš svět, to je pravda! Chování druhých, hojnost, láska.


CO TO TEDY SEBELÁSKA JE? TOHLE VŠECHNO, CO JSEM ZMÍNILA JSOU PRVNÍ KROKY NA CESTĚ K SEBELÁSCE, ALE...


Nic z toho nemá váhu, pokud se nebudeme snažit SI dávat najevo každý den, že chceme pro sebe JEN TO NEJLEPŠÍ, a že jsme PRIORITA.

Můžeme slyšet nekonečný počet podcastů, přečíst všechny možné knihy, ale pokud nic z toho nedáme do praxe, tak žijeme stále pouze v iluzi a strachu vkročit do neznáma. Bojíme se podívat do svého nitra a vidět realitu takovou, jaká je.


POZOR! NIKDO NENÍ DOKONALÝ.

Pamatujme, nikdo z nás není dokonalý. Někdy jsme unavení. Někdy si sabotujeme svoje vlastní štěstí, úspěch. Někdy se chováme sami k sobě jako bysme byli né ti první, ale ti poslední! A i to je v pořádku.


Je potřeba si odpustit a říct si" Příště se pokusím to udělat jinak, proč? Protože se mám rád/a."


Co můžu udělat pro to, abych se každý den cítil/a, že jsem pro sebe na prvním místě?


Pinterest - FOTO





0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page