top of page

Proč často brečím, i když pro to nemám důvod.

Aktualizováno: 7. 7. 2023


Pláč je léčivý, stejně jako Fénixovy slzy - znovuzrození. Prohlubuje naše vnímání sebe sama a toho, co nás nejvíce trápí. Nese v sobě pravdu a ryzost. Ukáže nám všechno bez cenzury. V pláči se skrývá velké poselství pro naše uvědomění, uzemnění a duši.




Nelze se mu vyhnout. Je to jako vodopád, který se hrne a my se jej snažíme zastavit. Stydíme se brečet před ostatními a často i sami před sebou. Všichni jsme v jádru křehké bytosti, které občas pláčou a dávají najevo svoje emoce. Není to nic, co by nebylo součástí nás. Je to krásná příležitost na očistění těla i mysli.


A co když na můj pláč reagují druzí negativně? Ten, kdo nepřijímá pláč ostatních většinou nepřijímá především svoje vlastní emoce a bojí se dát najevo „slabost“.


Je potřeba si připomínat - je v pořádku být zranitelný.



Brečíš často? Možná to bude tím, že...


Máš přestimulovaný nervový systém.

Nakládáš si toho na sebe hodně. Jsi unavený/á. Jsi na sebe moc příšný/á. Nedovolíš si odpočívat, přijde ti to jako ztráta času. Myslíš si, že vše musíš zvládnout sám/sama.


Řešení

Běž si, co nejdříve lehnout. Neodkládej to! Dovol si někdy odpočívat. Naslouchej svému tělu. Uprav si svůj spánkový režim. Zařaď hezké rituály před spaním. Udělej něco pro sebe JEN TAK. PROČ? Protože se máš rád/a a chceš pro sebe jen to nejlepší!


Najdi si nějakou vedenou meditaci, která s Tebou bude rezonovat. Například na sebelásku, zmírnění úzkosti, perfekcionismus, cokoliv co momentálně "řešíš". Je potřeba začít pracovat se svojí myslí, tak aby byla klidnější.


Napiš si – odkud jsem vzal/a to, že musím být stále perfektní, všechno zvládat, neustále něco dělat proto, abych se cítil/a, že mám hodnotu?



Nemáš zahojená různá témata z minulosti, dětství.

Tvoje traumata vyplouvají napovrch. Často to bývá spojené s nějakou událostí. Třeba jsi právě dostal/a práci svých snů nebo se ti naopak vůbec nedaří, ale obě události ti vyplavují tvoje pochybnosti o sobě.

NEBO

Jsi právě po rozchodu či stále hledáš toho pravého partnera a nedaří se ti.

Najednou cítíš ty největší strachy a vnímáš vše intenzivněji než je obvyklé.


Řešení

Zamysli se nad tím, co může způsobovat tvůj pláč. Co se mi nejvíce odehrává v hlavě, co mě trápí? Všechny tyhle emoce ze sebe dej ven. Zeptej se sám/sama sebe, co by mi v tuto chvíli nejvíce pomohlo? Co můžu udělat už dnes, abych se cítil/a lépe?


Pokud máš pocit, že to sám nezvládáš, najdi si terapeuta, který s Tebou nejvíce rezonuje.


TIP

Sepiš si svoje největší strachy, cokoliv co Tě napadne a u toho si mírně poklepávej na zápěstí. (Tím pomalu zklidníme naše tělo a poté i lépe mysl.) Říkej si nahlas. PŘIJÍMÁM strach z toho, že... např. nejsem dost dobrý/á, mě vyhodí z práce, mě opustí.

- POUŠTÍM strach z toho, že...

- DOVOLUJU si cítit strach z toho, že...

- OD TEĎ nedělám nic, co by mi ublížilo, se přijímám tady a teď, si dávám lásku, pro sebe chci jen to nejlepší.



Nemáš žádnou vizi, sen.

Nevíš, KAM jdeš. Nevíš, čeho se chytit. Moc bys chtěl/a najít cestu, ale nějak ti to nejde. Možná jsi se nad tím ani nikdy nezamýšlel/a…


Řešení

Sedni si někde v tichosti. Napiš si, jak chci žít? Co je pro mě opravdu důležité? Co mi vytváří absolutní Nirvanu? Kdy to není jen dobrý, fajn, ale je to opravdu úžasný a Tvoje oči a úsměv budou vypovídat za všechno. Budeš tím inspirovat ostatní a to beze slov.


Otevři se svojí představivosti. Zkus dát stranou ego a veškerá omezení. Naciť se na to, po čem opravdu toužíš JEN TY. Ne, Tvoji rodiče, přátele.. Tady jde jenom o TEBE.


Udělej si takovou malou vizi. Představ si, ten ÚPLNEJ POCIT, kdyby se to všechno dělo už tady a teď. Napiš si reálné kroky, které jsou k tomu potřeba. Absolutně netušíš? To nevadí. Dej si čas. První krok, máš vizi, víš co chceš. Další krok - začni svoji mysl zaměřovat na tento cíl, poslouchej nebo čti věci, které se týkají Tvého záměru. Jakmile si Tvoje mysl vytvoří nálepku "DŮLEŽITÉ" začnou ti postupně chodit další a další nápady, jak to zrealizovat a většinou i lidi a okolnosti, které Ti pomůžou.





FOTO - Pinterest - Breda


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page