top of page

Jak se vyrovnat s rozchodem.

Aktualizováno: 28. 5. 2023

Máme všechny možné emoce. Nesoustředíme se na TADY A TEĎ, ale promítáme si svoji minulost, vzpomínky... Někdy se stává, že si už nedokážeme představit sami sebe s někým jiným. Vidíme jen JEHO/JI, navždy.


Jak zvládnout rozchod.






DovolTE si naplno prožít všechny emoce.

Neutíkejme od našich emocí. Vím, někdy je to opravdu těžké, ale pokud si to naplno neprožijeme teď, vrátí se to. Pouze v jiné podobě nebo ještě intenzivnější. Každý vztah a rozchod nám má něco předat. I kdyby se to zdálo jako to nejhorší, co se nám v životě stalo. Vězte, že vše se děje pro Vaše nejvyšší dobro. Dejte si dostatek času na "zahojení". Nezapomínejte, že hojivý proces je u každého jiný. Nesrovnávejte se s ostatními.


Zvědomte si, co vám měl tento vztah "přinést".

Odpovězte si na následující otázky. Sepište si je. Co mi tento vztah měl ukázat o sobě? Jak jsem se vedle NĚJ/NÍ většinu času cítil/a? S kým jsem zažíval/a podobné pocity v minulosti? Proč jsem měl/a v životě právě tohoto člověka?


Vaše pocity jsou ovlivněny NEZNÁMEM/ Vykročením Z KOMFORTNÍ ZÓNY, přípomínejte si to!

Po rozchodu najednou vzpomínáte na to všechno, co bylo tak úžasné, skvělé? PROČ? Většinou se jedná o prvotní šok, odloučení, STRACH Z NEZNÁMA. Raději zůstáváme v tom, co známe, i když nás to zraňuje. Raději překonáme "známou" bolest než neznámou.


Připomínáte si, co jste udělali špatně? Zdravá sebereflexe je určitě důležitá, poučit se z našich "chyb". ALE zkuste si vzpomenout na to, co dělala i Vaše druhá polovička špatně. Na ty dny, kdy Vám nebylo úplně nejlépe. Buďte k sobě upřímní, nechytejte se iluzí, ale pravdy.


Vypište se z toho, co cítíte nebo mu/jí nahrajte imaginární hlasovku.

Pište všechny vzteky, lítosti, smutky. Buďte otevření vůči sobě, "dejte" to všechno na papír.


NEBO


Vemte si diktafon a nahrajte imaginární hlasovku, představte si, co všechno byste MU/JÍ chtěli říct. Klidně brečte, křičte. Neodsuzujte sami sebe. Dovolte si být kýmkoli. Oběť, hysterka, dítě... Děláte to hlavně kvůli SOBĚ. Tolik se Vám uleví a především tím změníte Vaše energetické pole. Co tím myslím? Energie mezi Vámi dvěma se více uvolní, dojde rychlejí ke smíření. Tuto hlasovku si za pár dní pusťte. Pozorujte, co se děje s Vaším tělem a myslí.


Najděte si terapeuta.

Pokud máte pocit, že to sami nezvládáte, najděte si terapeuta se kterým se budete cítit přijímaně a bezpečně. Proč? Terapeut Vám pomůže pochopit, proč se právě tento člověk objevil ve Vašem životě, co to zrcadlí o Vás samotných. A především - pomůže zahojit traumata, negativní pocity, nejen z rozchodu, ale hlavně z minulosti/dětství.


Pokud cítíte, že právě JÁ bych byla tím správným průvodcem na Vaší cestě - ZPÁTKY K SOBĚ.

Moc ráda Vás potkám, buď osobně v Praze nebo ať už jste odkudkoliv - online. :)


Vytvořte si rituál, kdy se doslova vybijete ze všech emocí.

Je několik možností, jak vybít svoji zlost, lítost, smutek.

TIPY.

Vemte si polštář a bouchejte do něj tak dlouho dokud se Vám neuleví.

Běžte si jednoduše zaběhat nebo zacvičit.

Najděte si místo, kde se můžete naplno vykřičet. NEBO polštář to jistí!

Vytvořte si místnost, která Vám umožní pustit všechny emoce - pláč.



Objímám! Jestli máte nějaký dotaz, nebojte se mi napsat. Vaše LEA.





FOTO - Pinterest

























0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page