top of page

Jak si přitáhnout svého ideálního partnera.

Aktualizováno: 6. 8. 2023

Ano, každý chce mít partnera podle svých představ. Proč se to ale někomu daří a někdo si přitahuje neustále dokola toxické vztahy?


Problém bude zřejmě v tom, že sice NAHLAS říkáme NĚCO, ale naše podvědomí křičí NĚCO úplně jiného. Většinou to bývá pravý opak.







Nejsme "zahojeni".

Tady a teď žijeme našimi dětskými emocemi. Co to znamená? To, co jsme prožívali v dětství si přenášíme do dospělosti. Naše zkušenosti, pocity, největší bolesti. Prožíváme to, na co máme návyk. Příklad - otec bil moji matku, vědomě víme, že to není správné, ale na podvědomé urovni to máme zapsané jako "TOHLE je láska" je to něco na co jsme zvyklí. Takže i když je to pro nás toxické, je to známá věc. Proto si mnohdy začneme přitahovat partnera podobného našemu otci. Anebo partnera, který je podobný naší matce. (Např. poddajný, hodně emocionální atp.)



Ano, stejně jako vždy začíná to u nás samotných.

Pokud si chceme přitáhnout to, co říkáme nahlas, tak si musíme začít řešit naše niterní zranění. Podívat se do našeho dětství. Setkat se s těmi nejbolestivějšími emocemi. Podívat se na naše podvědomé vzorce, přesvědčení. Začít řešit vztah s rodiči. Pokud s nimi nemáme hezký vztah, vždy se to odrazí v našem partnerském vztahu.


nikdo není dokonalý.

Samozřejmě nikdo z nás nebude nikdy stoprocentně "zahojený". ALE naší niterní prací se tomuto ideálu vztahu začneme přibližovat. PROČ? Protože i když se objeví různá zranění, budeme schopni si to zvědomit a komunikovat o tom s partnerem. Nebudeme ihned emocionálně reagovat anebo pokud ano, uvědomíme si, že se to týkalo něčeho z minulosti. Jsme si vědomi, co je potřeba si zpracovat.


Ten druhý to pochopí a bude rád naší oporou. Laskavým způsobem nám bude pomáhat při procesu zahojení. Tomu se říká VĚDOMÝ VZTAH.

V každém vztahu se objeví nějaké problémy, ale je rozdíl v tom, že jejich řešení je láskyplné, ne toxické.



Jak si zahojit svoje emoční zranění


VYPIŠ SI

Svoje emoce, myšlenky.


Vrať se do svého dětství. Jak jsi se tam cítil/a? Jaké situace si nejvíce pamatuješ? Vymysli způsoby pomocí kterých vybiješ svoje emoce zdravým způsobem.


Jaký mám vztah s matkou? 0-10? (10 = nejlepší)

Co by se muselo stát proto, aby to bylo 10?


Jaká mám vztah s otcem? 0-10? (10 = nejlepší)

Co by se muselo stát proto, aby to bylo 10?


Jaký mám vztah k sobě? 0-10? Proč to není 10,

co bych musel/a změnit?


Jak bych se choval/a k někomu, koho opravdu miluji? Co udělám každý den jen sam/a pro sebe?


MEDITACE

Najdi si svoji vlastní meditaci na téma, které nejvíce řešíš.


TIPY






TERAPIE

Pokud cítíš, že to sám/a nezvládáš. Najdi si terapeuta, ktery s tebou nejvíce rezonuje.



Objímám! A věřím v Tebe. LEA V.












Foto - Pinterest






0 komentářů
bottom of page