top of page

Proč je důležité mít zahojený vztah s rodiči.


Někteří z nás se vyloženě vyhýbají ponoření do starých křivd a ran. Nevidíme v tom žádný hlubší význam kromě dobrého niterního pocitu. Proč je tolik důležité, abychom se „smířili“ se svými rodiči? Proč bychom jim měli odpustit a jaký to má vliv na náš život?





Vztah s rodiči se rovná vztahu k sobě.

Ať chceme nebo ne, jsme napůl otec a napůl matka. Tím, že je nepřijímáme, tak nemůžeme nikdy ani naplno přijímat sami sebe. Vždy půjdeme podvědomě proti sobě.


Náš vztah k sobě se odráží ve všech životních oblastech. Když se bavíme o tématu rodiče a nezahojený vztah – nejvíce se ukazuje právě v partnerských vztazích.



To, co jsme viděli doma a co nám říkali rodiče jsme přijali jako fakt.

Můj otec.

Jaký příklad mi předal, jaký si myslím, že bych měl být?


Moje matka.

První setkání s ženskou energií. Jak teď vnímám ženy a jaká si myslím, že bych měla být?

Vztah mých rodičů.

Ukázali mi, jak vypadá vztah. Naše podvědomí si toto zapíše jako normu. Jsme na to zvyklí a podle toho si přitahujeme svého partnera. I když to nepřijímáme a za žádnou cenu nechceme mít stejný vztah. Jediná cesta ven je pracovat na zpracování těchto podvědomých nastavení. Zahojený vztah s rodiči se rovná zahojené já a tím pádem i zdravé vztahy.




Jak si zahojit vztah s rodiči?


Nevzdávat to s nimi.

Snažit se více dozvědět o tom, proč věří v to, co věří. Jaký je jejich příběh. Jaké bylo jejich dětství. Co jim předali jejich vlastní rodiče. Pokusit se je neodsuzovat. Pokud nejsou otevřeni komunikaci, netrapme se tím. Nejdůležitější je naše niterní práce, tím můžeme udělat největší změnu. Jakmile si začneme určité věci zvědomovat a řešit. Naše vztahy s rodiči se budou přirozeně zlepšovat.


Sezení s terapeutem.

Najděte si terapeuta se kterým se cítíte dobře a bezpečně. Terapie je skvělá v tom, že na to nejste sami. Terapeut uvidí mapu Vaší duše a pomůže Vám poukázat i na to, co třeba sami nejste schopni vidět.


Imaginární hlasovky.

Zapněte si na mobilu diktafon a nahrajte si hlasovku. Představte si, že ji posíláte právě jim. Řekněte všechno, co Vám nejvíce leží na srdci. Úplně všechno bez cenzury. Zkuste projevit i vděčnost za to, že tu díky nim můžete být. Uleví se Vám a energeticky se něco uvolní, protože začne přirozený hojivý proces.


Imaginární dopisy.

Pokud se necítíte na hlasovky. Napište jim dopis. Vypište se ze všech emocí a starých křivd. Cokoliv, co Vás trápí. Potom si představte, že jim dopis předáváte/odesíláte. Nakonec si jej můžete někam schovat nebo spálit jako rituál k ukončení určitého životního cyklu. Ponechání starého za Vámi.




FOTO - Pinterest - ElizabethThann photography




1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page