top of page

Jak si opravdově zvýšit sebevědomí.


Neustále se „vylepšuji“.

Cvičím, snažím se jíst zdravě. Hlasy v mojí hlavě mi říkají: „Přidej!“

Vidím dokonalá těla a tváře, připomínající, že dokonalost existuje? Nebo je to jen iluze?

Co to vlastně DOKONALOST je?




Proč máme takový strach se odlišit?

Běžíme za tím, aby vše bylo na míru, perfektní. Máme strach, že nás někdo „nachytá“. Řekne nám: „Ha, tohle je ta Tvoje nedokonalost.“ My se zastydíme a řekneme si, že takto nejsme milovatelní. Musíme se nutně změnit. POKROK/ RŮST je skvělá, nevyhnutelná věc, ale kompletně se změnit ze strachu, aby mě měl někdo rád? Hm…

Proč práce na zevnějšku nestačí?

Děláme všechno proto, abychom vzhledově zapadli. Přiblížili se ideálu krásy. Pracujeme především na našem zevnějšku. Jednoho dne máme dokonalá těla i tváře. Ale nějak tak vnitřně cítíme, že to není pořád DOST. Chceme být ještě dokonalejší. Přijde jiný muž, žena. Vyvede nás z míry. Přitom jsme vylepšili KDECO. Tak kde je problém?

To, co se děje venku nebudeme moci nikdy naplno kontrolovat. Jediné, co můžeme hluboce ovlivnit je to, jak se cítíme a vnímáme uvnitř.



Nejčastější příčiny NEsebevědomí.


Sebevědomí nezískáme na základě dokonalého vzhledu, to je příliš vrtkavé.

Pravé sebevědomí se buduje uvnitř, v nás samotných. Právě tam se postupem času mohou vytvořit pevné základy.


Proč tedy úspěšní a krásní lidé, na první pohled velmi sebevědomí, nejsou opravdu sebevědomí?

Protože pracovali pouze na úspěchu VENKU. Zapomněli na svoji duši. Na svoje bolesti, nejistoty a traumata. Bez toho nikdy nezískáme ten ÚSPĚCH, po kterém každý z nás touží.


Jste schováni ve své vlastní ulitě? Bojíte se jít ven?

Naše NEsebevědomí může být i v tom, že jsme neustále schováni ve své vlastní ulitě.

Bojíme se překročit naši komfortní zónu. Čím déle tam budeme tím to bude těžší. Jediná cesta ven - dělání věcí, kterých se nejvíce bojím.


Pracujme na svých cílech a snech, ale nezapomínejme na svoji duši.


Jak “pracovat” na svojí duši?


Znamená to mít odvahu podívat se do těch nejniternějších strachů a do svého dětství. Sednout si na chvíli se svými emocemi a myšlenkami jen tak. Vypnout všechna zařízení, která nás rozptylují od našeho nitra.


Můžeme na sobě pracovat sami nebo s pomocí terapeuta.


Sami

Začněte psaním, psaním svých denních myšlenek bez cenzuri. Nevraťte se do Vašeho dětství, udělejte si takovou “mapu” toho, co se odehrávalo venku a ve Vaší mysli. Nepřemýšlejte nad tím, co píšete, jednoduše pište. Psaní můžete zaměnit za hlasovku - zapněte diktafon a nahrajte si hlasovou zprávu.


S terapeutem

Vytvoříte společně “mapu” Vaší duše. Terapeut je schopen Vám poukázat na věci, které mnohdy nejsme schopni vidět. Proč? Protože se díváme na naše problémy skrze naše “trauma” oči. V tomto je skvělé mít podporu terapeuta. Bezpečně Vás provede celým procesem a poukáže na místa, kde je zásadní příčina, problém.


Návštěva terapeuta, alespoň jednou za měsíc může způsobit zásadní změny ve Vašem životě.





FOTO - Pinterest - D2Cosse




0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page