top of page

Jak si vytvořit ideální vztah.



Toužíme po tom být milováni. Chceme tolik to, co vidíme ve filmech. Někteří přestali věřit, že něco takového existuje. A tak, i když někoho takového potkají, nechtějí tomu věřit. To přeci nemůže být pravda, nic takového neexistuje. Ideální vztah? Vždyť všude kolem vidím páry, které mají toxické vztahy. Pravá láska? Není… NEBO je?



Co je potřeba k tomu, abychom měli krásný, láskyplný vztah?


Řešit si SEBE.

Klíčová věc – řešit svoje niterní problémy, strachy a především vztah s rodiči. Stává se, že se vyhýbáme CÍTIT naše negativní emoce, a proto ani nehledáme řešení.

Vždy se nám tento problém odzrcadlí ve vztahu.


Partnerství je jako terapie – ukazuje nám, co všechno v sobě nemáme zpracované. Jakmile pracujeme na svých traumatech, začneme se přibližovat k našemu ideálu vztahu. Nezapomínejme, že vztah bez žádných problémů neexistuje, ALE právě pokud pracujeme na našem vnitřním světě, tak vše řešíme s větší lehkostí a už to není tak toxické.

Mluvit o svých potřebách.

Je potřeba mluvit o všem, beze strachu, že toho druhého ztratím. I o tom, za co se třeba stydím. Kdo jiný by Vás měl znát lépe než Váš partner? Dovolte si být ZRANITELNÍ. Ideálně sednout si a sepsat všechny naše potřeby a zároveň co je to nejzásadnější bez čeho bychom nebyli štastni ve vztahu.


Být v přítomnosti.

Hlídat si, zda jsme přítomni pouze fyzicky nebo i mentálně. Naše přítomnost a opravdový zájem vytváří pevné základy pro harmonický vztah.


Komunikovat.

Říci nahlas, to co mi vadí, jak se cítím. Čím dříve tím lépe, zamezíme tomu, aby se v nás střádaly negativní emoce společně s výčitkami.


Tip: Domluvte si pravidelně dny a čas, kdy si společně promluvíte o těchto tématech.


Dělat věci společně.

Najít aktivity, které nás propojují. Něco, co vytváříme společně.


Dovolit si se odevzdat, ale zároveň nezapomenout i na svůj život.

Tyhle dvě věci tak úplně nejdou dohromady, že? Ale ano, pokud se cítíme s partnerem v bezpečí a řešíme si naše traumata, dokážeme se odevzdat. ALE je potřeba se mít i rád a dávat sebe zdravě na první místo. To znamená, vytvářet si svůj ideální světkariéru, starat se o svůj zevnějšek i duši, zájmy, přátelé.



Máte pocit, že to nezvládáte sami? Potřebujete to s někým probrat?


K vytvoření ideálního vztahu je potřeba především řešení svých niterních nezpracovaných témat. Pokud si s tím nevíte sami rady. Jsem tu pro Vás. Vyslechnu, podpořím a najdu zásadní klíč na cestě k Vašemu vysněnému vztahu nejen k partnerovi, ale i k Vám samotným.




FOTO - Pinterest



2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page