top of page

Je stejně účinná online terapie jako osobní?

Aktualizováno: 23. 3. 2023

Někteří z nás se vyhýbají online terapii. Někteří si ji jednoduše zamilovali. Opravdu pomáhá? Jaké výhody nám přináší?


V dnešní době můžeme být kdekoli na světě a zároveň řešit náš závažný psychický nebo zdravotní problém.






Jediné, co nám k tomu stačí je připojení k internetu, telefon nebo počítač. Koho si vybereme jako průvodce naší duše je pouze na nás. Naladíme se na svoje pocity a zvolíme toho s kým je nám dobře, bezpečně a všechny předsudky jdou stranou. Můžeme být plně otevření, bez cenzury. Pokud toto necítíme, můžeme jej ze dne na den změnit.


Jsme ve svém bezpečném prostředí a tak se většinou rychleji naladíme na náš vnitřní svět. Můžeme být třeba ještě v pyžamu a u toho popíjet náš oblíbený čaj. Žádné chystání, zdlouhavé cesty. Pouhé kliknutí a jsme ve spojení s někým, kdo nás poslouchá, mapuje si naše myšlenky, pocity. Jsme propojeni skrze svůj hlas jakoby byl druhý fyzicky přítomen. Pokud máme náladu, vidíme se i přes kameru.


Je tedy online terapie stejně účinná jako osobní? Absolutně ano. Nejdůležitější je abychom se s daným terapeutem cítili dobře, důvěřovali mu a byli rozhodnuti pro změnu.



Jaké jsou výhody online terapie?



Jsme v pohodlí našeho domova.

Jsou dny, kdy se cítíme dole a nechce se nám ani vycházet z domu. V tu chvíli je ideální, když jsme ve svém bezpečném prostředí a můžeme pouze sdílet svoje myšlenky, pocity.


Více se napojíme sami na sebe.

Tím, že se nacházíme v prostředí, které už známe, tak lépe zklidníme svoji mysl. Působí na nás méně vjemů, které by rozptylovaly naši pozornost. Jdeme více do svého nitra.


Nejsme vázáni na jedno místo.

Jste neustále na cestách? Potom je volba online terapie optimální. Můžete volat odkudkoliv a přitom pracovat na svém rozvoji. Pokud se v našem životě stane něco nenadálého nebo se ze dne na den cítíme velmi úzkostlivě, je daleko snažší a rychlejší se připojit přes telefon nebo počítač než muset někam dojíždět.


Máme více času.

Už teď jste velmi zaneprázdnění? Ale i přesto chcete řešit nějaký Váš problém, nerovnováhu?

Všechno tohle Vám poskytne právě online terapie.


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page