top of page

Jak přestat ubližovat sám sobě.

Aktualizováno: 24. 4. 2023

Ty nejhorší věci děláme sobě. Chováme se sadisticky k SOBĚ. Většinou pořád stejný kolotoč. Jakoby z něj nešlo ven. Mnohdy toužíme po změně, ale naše emoce nás vrácí zpátky. Tato přesvědčení se nám začínají zrcadlit i venku a to bolí nejvíce.





PROČ? Kde je problém?


Ztotožňujeme se, se svojí identitou.

Ztotožňujeme se se svým JÁ. Myslíme si, že už se nedokážeme změnit. To jsme přece my. Co je dáno, to je dáno. Ale je tomu tak skutečně? Není! Vše se dá změnit. Je potřeba zapomenout na to všechno s čím jsme se do teď ztotožnili.


Například - jsem TA, co není schopna ráno vstát a cvičit. Jsem TEN, co má neúspěšné vztahy.


Moje nové JÁ - TIP

Napište si na papír - Od teď jsem TA, co ráno pravidelně cvičí. Od teď jsem TEN, co má úspěšné, láskyplné vztahy. Zapomeňte na všechno, co o sobě do teď víte. Zahoďte to. Jedině tak jsme schopni změny.



Věříme tomu, co nám kdy někdo řekl O nás samotných.

Máme různá přesvědčení z dětství. O SOBĚ. Vzpomeňte si, kdo Vám řekl tato slova. Kdo Vás přesvědčil o tom, čemu teď věříte, že jste.


Máme návyk na svoje negativní emoce.

Držíme se toho, co známe i přesto, že nám to ubližuje. Právě to je ten negativní self-talk . Mnohdy se držíme v něčem, co nám už dávno nevyhovuje.



Jak z toho ven?



Napište si na papír, co si o sobě myslíte.

Jak sami sebe vnímáte. Niterně i vzhledově. Kým si myslím, že jsem? Kde jsem toto přesvědčení vzal/a. Kdo mi to kdy řekl? Jak moc jsem spokojen/a sám sebou momentálně? Na stupnici 0-10.

10 je nejlepší. Jaké číslo mě napadne jako první?


Co by se muselo stát, aby to bylo 10?


Poté si napište na papír velkými písmeny OD TEĎ..... (např. SE MÁM RÁDA/A, VĚŘÍM, ŽE SI ZASLOUŽÍM JEN TO NEJLEPŠÍ, JSEM SKVĚLÝ OTEC...)


Je to kvůli tomu, abychom si připomínali náš záměr. Začali věřit v to, že jsme schopni změny. Začali se ztotožňovat s těmito větami.


Pokud cítíte, že to sami nezvládnete, můžete mě kontaktovat.

Vše probereme společně a začneme pracovat na zahojení příčiny problému.




FOTO - Pinterest





0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page